De ruimtelijke ontwikkeling van de Nederland is constant in beweging en staat steeds meer onder druk. Met huidige maatschappelijke opgaves zoals klimaatadaptatie, energietransitie, de woningbouw opgave maar ook de verduurzaming van de landbouw. Al deze transities vragen ruimte in ons landschap. Een opgave die steeds urgenter wordt, want volgens onderzoekers aan de universiteit Wageningen gaat Nederland in 2050 al ver over de grens van de beschikbare ruimte heen.
Bij APPM maken we al 25 jaar Nederland mooier. In een kwart eeuw is er veel in Nederland veranderd. We staan voor flinke opgaven. Dus de blik vooruit is nodig en tegelijkertijd kunnen we leren van het verleden. Reden dus om hierover in gesprek te gaan. Want wat waren de grote lessen van afgelopen 25 jaar en wat hebben we nodig om te zorgen dat Nederland er over 25 jaar nog mooier en leefbaarder is?
We gaan hierover in een speciale dubbeldikke aflevering in gesprek met Daan Zandbelt, Boris Hocks en Pepijn van Wijmen. Daan heeft zijn voetsporen in de fysieke leefomgeving verdiend; als voormalig Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving werkt hij nu aan complexe stedelijke projecten als founding partner bij De Zwarte Hond. Boris werkt als directeur van Generation.Energy aan een van de grootste opgaven van nu: een duurzaam energiesysteem. Hierbij brengt hij technische innovaties en ruimtelijke inpassing samen. Zij gaan in gesprek met Pepijn, APPMer van het eerste uur en betrokken bij tal van strategische opgaven in de fysieke leefomgeving.
Luister de podcast via Soundcloud of Spotify
We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met:
We gaan graag het gesprek aan! Neem contact op met: